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CCWW Grenache 2017

24,95 €

(1 l = 33,27 €)
inkl. MwSt., zzgl. Versand

Beschreibung

Grenache. Kammerspiel / Cosi fan Tutte im Ballsaal...
Granatapfel, dunkle Kirsche, dezente Purpurreflexe, so vital präsentiert sich der Grenache im Glas. In der Nase Kirsche, Pflaume, dunkle Schokolade. Dann am Gaumen kräftiges pudriges Tannin das Pflaume und Kirsche mit Süßholz stoffig eingekleidet. Im Abgang druckvoll mit einer eleganten Länge. Dieser Wein braucht unbedingt ein großes Glas, einen luftigen Dekanter oder einen geduldigen Keller. Man merkt, wieso Grenache immer beliebter wird. Da ist einfach Musik drin. Bravo!

Hierzu passen (außer der Chefpizza mit Anchovis, Chili, Frühlingszwiebeln, Thunfisch und Büffelmozzi) auch sehr gut die Tacos Norteñas.


Flaschengröße (Liter): 0,75
Land: USA
Weingut: Central Coast Wine Works
Region: USA, Paso Robles AVA
Rebsorten: 94% Grenache, 6% Syrah
Weinberg(e): mehrere, West Side, Paso Robles
Barrique: Aber ja doch! Der Wein verbrachte 24 Monate in 100% französischen Barriques, ein Mix aus 228- und 500-Liter-Fässern.
Weinart: Rotwein
Alkohol % vol.: 15
Säure g/l: 5,8
Restzucker g/l: <1
pH: 3,45
Schwefel mg/l frei(total): 15(42)
Haltbarkeit: jetzt bis 2027
Allergene: Enthält Sulfite
Abfüller: Central Coast Wine Works, LLC, 740 North H Street, #181, Lompoc, CA 93436, USA
Importeur: Apell Weine, Martin Apell, Ahnatalstrasse 114 A, 34128 Kassel, Deutschland
Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Apell Weine, Martin Apell, Ahnatalstrasse 114 A, 34128 Kassel, Deutschland

Winemaker's Comment:

Grenache always a favorite and we were lucky to get the same base materials fort he 2017 that we had in 2016. A tiny increase in the amount of Syrah, of only 1%, help add just a tiny bit more weight. A worthy successor we have with the 2017.
Barrique?
Der Wein verbrachte 24 Monate in 100% französischen Barriques, ein Mix aus 228- und 500-Liter-Fässern.
Vintage notes:

A very good vintage across California, winter rains broke the 5 year drought and the vines responded positively, giving good yields and high quality. A long, moderate growing season kept concentration high and provided excellent balance. A (small) step up from the good quality oft he 2015 and 2016 vintages, potentially overshadowed by the excellent 2018s, time will tell.

Your favourite recipe for this wine:

"Kamo Shioyaki"

A very simple preparation of duck breast is the Japanese dish called Kamo Shioyaki – Kamo for wild duck, shio is salt and yaki is grilled. Wash and pat dry duck breasts, leaving the skin on. Pierce the skin with a skewer or fork to release the fat. Place in a skillet or frying pan on med-low heat, skin down, until the skin has mostly de-fated, but the meat is still rare. Place on a grill over a pan and broil skin side up under a broiler until the skin is brown and crispy. Flip the duck over, and sprinkle with coarse salt, then grill the meat side to desired doneness. Serve with a nice sauce of your favorite berries and grilled vegetables and potatoes.

OR
"Mahogany Short Ribs"

1.5 kg beef short ribs, cut into 4 pieces (cut between ribs)

1 cup teriyaki sauce

1 cup prune juice

Cover the meat in the teriyaki and prune juice, cover refigerate to marinate overnight.
Remove the ribs from the marinade, bring the marinade to a boil in a large part with 1 cup of water and 4 – 5 whole black peppercorns.
Lower the heat, add the meat and cover. Simmer for 2 hours or until the meat is very tender.
Remove the ribs, reduce the sauce for 5 minutes or until syrupy over medium high heat.
Pour over the short ribs. You can also place under a boiler for a few seconds to crisp and carmelize further.