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Dutschke 22 years old Tawny -375ML-

Dutschke 22 years old Tawny -375ML-

45,00 €

(1 l = 120,00 €)
inkl. MwSt., zzgl. Versand

Beschreibung

"The 22 year old Tawny' ist mein Blend aus verschiedensten individuellen und phantastischen Komponenten", sagt Wayne Dutschke. Über die Jahre hat er einen Solera aus alten Fortifieds zusammengetragen und ist nun jedes Jahr in der Lage, eine winzige Menge Port für ausgesuchte Kunden abzufüllen. Der Blend setzt sich aus verschiedensten Rebsorten zusammen, unter anderem Verdelho, Grenache, Shiraz, Touriga, White Muscat und Palomino, von denen einige über 30 Jahre alt sind und die für das distinktive Butterscotch-Aroma zuständig sind.

Flaschengröße (Liter): 0,375
Land: Australien
Weingut: Dutschke
Region: Australien, Barossa Valley und Langhorne Creek
Rebsorten: Verdelho, Grenache, Shiraz, White Muscat, Touriga Nacional, Palomino, Tinta Molle, Muscadelle
Weinart: Fortifieds
Weinfarbe: rot
Alkohol % vol.: 20
Säure g/l: 7,8
Restzucker g/l: 173
pH: 3,38
Schwefel mg/l frei(total): 2(78)
Haltbarkeit: 2018-2023+
Allergene: Enthält Sulfite
Abfüller: Dutschke Wines, Lot 1 Gods Hill Road (PO Box 107) Lyndoch, SA 5351, Australia
Importeur: Apell Weine, Martin Apell, Ahnatalstrasse 114 A, 34128 Kassel, Deutschland
Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Apell Weine, Martin Apell, Ahnatalstrasse 114 A, 34128 Kassel, Deutschland

Winemaker´s Comment:

The 22 year old Tawny is a blend of many years (Solera System) with some of the older stock going back to the late 1970’s and early 1980’s.
Many grape varieties, both white and red have been fortified with neutral grape spirit before aging in barrels and then blended to produce this Tawny.
The longer the wine ages is barrel the more oxidation takes place and the more character and flavour the wine develops. Flavours that are expected in this 22 year old Tawny are Butterscotch Rancio flavours toffee caramelised sugars sweetness and warm alcohol finish.

Each of these individual fortified wines have been left to rest and mature untouched for many years. My job was to find them all and blend together to generate a wonderful combination of flavours.