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Lake Chalice "The Falcon" Marlborough Pinot Gris 2021

13,95 €

(1 l = 18,60 €)
inkl. MwSt., zzgl. Versand
Produktdatenblatt

Beschreibung

Der Pinot Gris ist ein leckerer trockener, aber nicht knochentrockener Wein. Deutlich weicher als der Sauvignon. Florale Duftigkeit und eine schöne, zum Glück nicht kitschige Frucht; Birne und Pfirsich mit mittlerem Körper. Feine Würze. Exzellente Textur und Länge. Immer ein Kandidat für das erste Glas des Tages. Sehr vielseitig zum Essen und immer gut zur italienischen Küche!
Aber auch zu Fisch, Krustentieren, Salat, Spargel, oder einfach solo. Verträgt auch ein etwas bauchigeres Glas.
Barrique: Nein. Aber etwas längeres Hefelager für den Schmelz am Gaumen. Er stammt aus dem eigenen Eyrie Vineyard, der besten Lage. Gemacht hat ihn Chloe Gabrielsen, zu ihr müssen wir nichts mehr sagen, außer: klasse Winzerin.

Viel Spaß mit einem seriösen und dabei oberleckeren Pinot Gris aus einem Betrieb, der noch keine Fabrik ist!

Flaschengröße (Liter): 0,75
Land: Neuseeland
Weingut: Lake Chalice
Region: Neuseeland, Marlborough
Weinberg(e): Eyrie Vineyard
Rebsorten: 99.9% Pinot Gris, 0.1% Pinot Blanc
Weinart: Weisswein
Barrique: Nein. Aber etwas längeres Hefelager für den Schmelz am Gaumen.
Alkohol % vol.: 13
Säure g/l: 6,1
Restzucker g/l: 4,1
pH: 3,28
Schwefel mg/l frei(total): 38(94)
Trinkfenster: 2 bis 3 Jahre
Anbau: Conventional viticulture, certified sustainable under the Sustainable Winegrowing New Zeland (SWNZ) program
Serving Temperature: Best served 8-12ºC
Suitable for Vegans? Yes, Vegetarian Friendly
Allergene: Enthält Sulfite
Abfüller: Lake Chalice Wines, P.O. Box 970, Blenheim 7240, Marlborough, New Zealand
Einführer: Apell Weine, Martin Apell, Ahnatalstrasse 114 A, 34128 Kassel, Deutschland
Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Apell Weine, Martin Apell, Ahnatalstrasse 114 A, 34128 Kassel, Deutschland
Vineyard(s):
Eyrie Vineyard
"This is our flagship vineyard located in the beautiful Waihopai Valley on the southern side of the Wairau Plain. It is our flagship not only because the views are breathtaking, but also because it has a high clay content in its soil profile and this means it grows incredible Pinot Noir and Pinot Gris. And this makes us very happy."
Viticulture/Growing:
Conventional viticulture, certified sustainable under the Sustainable Winegrowing New Zeland (SWNZ) program.
Winemaker: Chloe Gabrielsen
Winemakers comments: A classic off dry Pinot Gris, with fresh pear aromas and a palate of pastry.
A P P E A R A N C E
Light straw yellow.
B O U Q U E T
Bright aromas of burnt orange, stone fruit, mandarin peel and spice.
P A L A T E
Complex array of peach, citrus and spice, the palate is textural and full from extended lees contact.

Vintage notes: A vintage small in harvest but big in quality.
Your favourite recipe for this wine: To be enjoyed with seafood or
Pears with gorgonzola pasta

Ingredients
Serves: 2
• 280g penne pasta
• 2 tablespoons butter
• 1/2 cup grated Parmesan cheese
• 3 tablespoons crumbled Gorgonzola cheese
• 1/2 cup thickened cream
• 1 large pear, peeled and cubed
• 1/2 cup chopped toasted walnuts
• 1 pinch ground black pepper to taste

• Directions
Preparation:10min › Cook:15min › Ready in:25min
• Bring a large pot of lightly salted water to a rolling boil. Cook the penne in the boiling water, stirring occasionally until tender yet firm to the bite, about 11 minutes; drain.
• Return the drained pasta to the pot; stir the butter, Parmesan cheese and Gorgonzola cheese into the pasta and place over medium heat; cook until the cheese is completely melted. Pour the cream into the pasta mixture; stir. Remove from heat and fold the pear into the pasta mixture. Top with walnuts. Season with pepper to serve.