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Lake Chalice The Falcon Marlborough Sauvignon Blanc 2019 - AUSVERKAUFT -

Artikelnummer: X701519


Beschreibung

Hellstrohgelb mit grünen Reflexen duftet der Sauvignon nach Rispen von roten Johannisbeeren, reifen Stachelbeeren, Grapefruit und einem Hauch von Ananas und Mandarine. Dieser Weiße aus den fähigen Händen von Chloe Gabrielsen ist ein klassisch proportionierter Sauvignon allerhöchster Güte für alle Gelegenheiten! Der Wein wurde bei niedrigen Temperaturen in Edelstahltanks fermentiert, um den optimalen Fruchtcharakter zu bewahren. Er schmeckt in den ersten drei Jahren am besten.

Der Wein ist super vielseitig zum Essen, probieren Sie ihn zu folgenden unserer Rezepte:
Parmesan Grilled Fish,
Mascarpone-Lachs-Pizza, Zucchini-Mango-Tartar mit gratiniertem Ziegenkäse,

Warmer Ziegenfrischkäse mit Oliventapenade und weißem Trüffelöl oder Reisplätzchen mit Räucherlachs, Avocadocreme und Schnittlauch.

Flaschengröße (Liter): 0,75
Land: Neuseeland
Weingut: Lake Chalice
Region: Neuseeland, Marlborough
Weinberg: Talon Vineyard
Rebsorten: 100% Sauvignon Blanc
Weinart: Weisswein
Alkohol % vol.: 12,5 (der Wein hat fast 13 Prozent, es wurde aber auf dem Etikett abgerundet)
Säure g/l: 6,9
Restzucker g/l: 3
pH: 3,28
Schwefel mg/l frei(total): 36(118)
Suitable for Vegans
Haltbarkeit: am besten in den ersten 3 Jahren +
Allergene: Enthält Sulfite
Abfüller: Lake Chalice Wines, P.O. Box 970, Blenheim 7240, Marlborough, New Zealand
Einführer: Apell Weine, Martin Apell, Ahnatalstrasse 114 A, 34128 Kassel, Deutschland
Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Apell Weine, Martin Apell, Ahnatalstrasse 114 A, 34128 Kassel, Deutschland

Vineyard(s): Talon Vineyard
Winemakers comments:
Primarily harvested from the mature vines on our loam rich Talon block in the Dillons Point Sub region of Marlborough. Upon harvesting, all grapes are transported and pressed without delay to minimise skin contact and retain freshness. Cool fermented in stainless steel for added vibrancy and crispness.
Winemaker: Chloe Gabrielsen

Vintage notes:
The hot weather pattern does not let up with day after day of prime ‘beach time’ summer weather. A lot of locals commenting it’s like a summer of old. Young vine vineyards (shallow rooted) are now under significant threat of water stress and water cartage around the valley begins for those few wine companies that have access to and can relocate water from one site to another. This year where day time temperatures were
very warm, retention of acidity (falling acids) was tagged as something to pay careful attention to. I recall in town it seemed very warm and hard to sleep at night so interestingly, looking back at the recorded data, the diurnal range is quite wide for Feb with quite cool nights experienced out on the vineyards. This helps explain why acid retention was better than expected this year. Lower yields and therefore lower Potassium demand on the plant to ripen its fruit also plays an important role in the acids retained at harvest.
Your favourite recipe for this wine:
Goats cheese with caramalised onions or
Parmesan grilled fish
Ingredients
Serves: 4
1/4 cup Parmesan cheese
• 35g butter, softened
• 1.5 tablespoons mayonnaise
• 1 tablespoons fresh lemon juice
• 1/8 teaspoon dried basil
• 1/8 teaspoon ground black pepper
• 1 pinch celery salt
• ½ kg boneless white fish fillets
Directions
Preparation:10min › Cook:10min › Ready in:20min
Preheat your oven's grill. Grease a grill tray or line with aluminium foil.
In a small bowl mix together the Parmesan cheese, butter, mayonnaise and lemon juice. Season with dried basil, pepper and celery salt. Mix well and set aside.
Arrange fillets in a single layer on the prepared tray. Grill about 10cm from the heat for 2 to 3 minutes. Flip the fillets over and grill for a couple more minutes.
Remove the fillets from the oven and cover them with the Parmesan cheese mixture on the top side. Grill for 2 more minutes or until the topping is browned and fish flakes easily with a fork. Be careful not to overcook the fish.

Bewertungen (Auszüge):

Marlborough Wine Show 2019 - GOLD

AWC Vienna 2019 BEST NATIONAL PRODUCER OF THE YEAR 2019: Lake Chalice Wines Neuseeland

Sommelier Wine Awards - Commended

Royal Easter Wine Show - Silver

Wine of the Year Awards - Bronze

Winestate Australia - 4 stars

NZ International Wine Show - Bronze

IWSC - Bronze