Lake Chalice "The Falcon" Marlborough Sauvignon Blanc 2021 -AUSVERKAUFT-
Artikelnummer: X701521
Beschreibung
Hellgelb mit grünen Reflexen, duftet der Sauvignon nach Rispen von roten Johannisbeeren, grünen Apfelblüten, reifen Stachelbeeren, Grapefruit, dahinter feine Anklänge an tropische Früchte wie Guave, Ananas und Maracuja. Dieser Weiße aus den fähigen Händen von Chloe Gabrielsen ist ein klassisch proportionierter Sauvignon allerhöchster Güte für alle Gelegenheiten! Der Wein wurde bei niedrigen Temperaturen in Edelstahltanks fermentiert, um den optimalen Fruchtcharakter zu bewahren. Er schmeckt in den ersten drei Jahren am besten.
Der Wein ist super vielseitig zum Essen, probieren Sie ihn zu folgenden unserer Rezepte:
Parmesan Grilled Fish, Mascarpone-Lachs-Pizza, Zucchini-Mango-Tartar mit gratiniertem Ziegenkäse, Warmer Ziegenfrischkäse mit Oliventapenade und weißem Trüffelöl oder Reisplätzchen mit Räucherlachs, Avocadocreme und Schnittlauch.
Flaschengröße (Liter): 0,75
Land: Neuseeland
Weingut: Lake Chalice
Region: Neuseeland, Marlborough
Weinberg: Single vineyard from our Talon vineyard. SWNZ certified.
From the mature vines on our loam rich Talon block in the Dillons Point Sub region of Marlborough known to produce outstanding Sauvignon Blanc.
Rebsorten: 100% Sauvignon Blanc
Viticulture/Growing: Certified sustainable under the Sustainable Winegrowing New Zeland (SWNZ) program
Weinart: Weißwein
Alkohol % vol.: 13
Säure g/l: 7,3
Restzucker g/l: 1,48
pH: 3,04
Schwefel mg/l frei(total): 38(100)
Suitable for Vegans: Ja
Haltbarkeit: am besten in den ersten 3 Jahren +
Allergene: Enthält Sulfite
Abfüller: Lake Chalice Wines, P.O. Box 970, Blenheim 7240, Marlborough, New Zealand
Einführer: Apell Weine, Martin Apell, Ahnatalstraße 125, 34128 Kassel, Deutschland
Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Apell Weine, Martin Apell, Ahnatalstraße 125, 34128 Kassel, Deutschland
Winemakers comments:
We are proud of our Falcon Sauvignon Blanc 2021, especially from this challenging vintage but thankfully the fruit is such high quality.
Winemaking: Pressed immediately following harvest to minimise skin contact and retain freshness, then cool fermented to maintain rich aromatics.
Appearance: Pale green.
Bouquet: Lifted green apple blossom with fresh nettle and layered tropical notes.
Palate: A delicately textured wine with bright tropical flavours showing fullness of palate through to the finish.
Winemaker: Chloe Gabrielsen
Vintage notes:
A small harvest but has produced high quality fruit that encompasses typical Sauvignon Blanc characteristics.
Your favourite recipe for this wine:
Warm goat cheese salad or roast chicken
Bewertungen (Auszüge):
DECANTER WORLD WINE AWARDS 2022: Silver
International Wine & Spirit Competition 2022 New Zealand: Bronze
Candice Chow, Raymond Chan Wine Review:
Lake Chalice The Falcon Sauvignon Blanc 2021, Marlborough
Bright, even, pale yellow. This has a softly full, vibrant bouquet packed with gooseberry, lime, grass meadow and elderflower. Light-bodied, aromas of gooseberry and lime melded with cut grass and elderflower. The fruit is clean with vibrancy; acidity drives a straight line to a crisp finish. This clean, fresh and light Sauvignon Blanc shows balance and classic Marlborough quality. Fruit from Dillon's Point, cool-fermented to 13% alc, 1.3 g/l RS. Match with salad and steamed clams over the next 2-3 years. 18/20 pts (90 pts) June 2022 RRP $18.99