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WRINT-Weihnachtspaket - AUSVERKAUFT -

Artikelnummer: WRINTPak


Zusätzliche Produktinformationen

Info Lebensmittelkennzeichnung
Beschreibung Weinpass Der Barrel 27 High on the Hog ist eine Cuvée aus Viognier, Grenache Blanc und Roussanne. Ein Wein also, der im Süden Frankreichs entstanden sein könnte. Die Sorten haben aber längst ihre zweite Heimat in Kalifornien gefunden, wo es eine ganze Reihe von Winzern gibt, die sich selber gerne als Rhône-Ranger bezeichnen und diesen Stil pflegen. Mit dem Shaw + Smith Shiraz gibt es Syrah von einem australischen Weingut aus den Adelaide Hills. Der Shiraz ist ganz anders, als man das mit Australien in den letzten zwei Jahrzehnten verbunden hat. Er hat zwar große Kraft und Tiefe, ist dabei aber erstaunlich frisch und elegant und hat eine fantastische Länge. Es gab schon viel Schaumwein im Podcast, aber noch keinen Sparkling Shiraz. Mit dem Dowie Doole Moxie ändert sich das. Schäumender, fast schwarzer Shiraz mit ordentlicher Restsüße ist so anders und zeigt dabei trotzdem all die dunklen Aromen, die man vom Syrah kennt. Das ist einzigartig und muss unbedingt probiert werden. Alle weiteren Informationen zum Live-Podcast am 13.12. und wie Sie daran teilnehmen können, finden Sie hier. Das Paket enthält je eine Flasche der drei genannten Sorten. High on the Hog Flaschengröße (Liter): je 0,75 Land: USA Weingut: Barrel 27 Region: Kalifornien, Paso Robles Rebsorten: 45% Viognier, 34% Grenache Blanc, 21% Roussanne Weinart: Weißwein Alkohol % vol.: 13,5 Säure g/l: 5,5 Restzucker g/l: 0,67 pH: 3,72 Schwefel mg/l frei(total): 32(94) Optimum Drinking: bis 2020 Allergene: Enthält Sulfite Hersteller: Barrel 27 Wine Company, 3525 Adelaida Road, Paso Robles, CA 93446, USA Shaw and Smith Shiraz Flaschengröße (Liter): 0,75 Land: Australien Weingut: Shaw and Smith Region: Australien, Adelaide Hills Rebsorten: 100% Shiraz Weinart: Rotwein Alkohol % vol.: 13,8 Säure g/l: 6,2 Restzucker g/l: 0,39 pH: 3,59 Schwefel mg/l frei(total): 35(80) Haltbarkeit: am besten bis 2022 Allergene: Enthält Sulfite Hersteller: Shaw & Smith Pty Ltd, 136 Jones Rd, Balhannah SA 5242, Australia Dowie Doole Moxie Sparkling Shiraz NV Flaschengröße (Liter): 0,75 Land: Australien Weingut: Dowie Doole Region: Australien, South Australia Vineyards: Mixed; McLaren Vale, Langhorne Creek Rebsorten: Shiraz Weinart: Schaumwein, rot Weinfarbe: rot Verschluss: Diam - Sparkling Cork Closure Alkohol % vol.: 13,2 Säure g/l: 6,7 Restzucker g/l: 37,6 pH: 3,40 Schwefel mg/l frei(total): 31(82) Haltbarkeit: am besten bis 2025 Allergene: Enthält Sulfite Hersteller: Dowie Doole, Bayliss Road, McLaren Vale, SA 5171, Australia Importeur für alle Weine: Apell Weine, Martin Apell, Ahnatalstrasse 114 A, 34128 Kassel, Deutschland
Winemaker's Comment
Winemaker"s Comment: Dowie Doole Moxie Sparkling Shiraz NV Barrique? Yes. Various oaks used. The base wine has been stored in hogsheads since it was originally blended in the year 2000. Oak is a mixture of ages from new to 10-year-old barrels. Oak is sourced from both America and France, predominantly French oak hogsheads are used. For the 2015 Shiraz portion 100% new French oak hogsheads were used. Vintage notes: This is a blend of various vintages. The base is made from Shiraz wines from 1995 – 2012 vintages. These wines have been used like a solera system with a portion of the older material used in the blend to give the wine depth and wonderful richness on the palate. This base has then been blended with Shiraz from the 2015 and 2016 vintage to add lift, palate weight and richness. Winemakers comments: This is a quintessential Australian Sparkling Red wine. It is rich, dark and dangerously delicious. Should be consumed cold, with good company, good food, good music and good cheer. Lovely wine to drink as an aperitif, or with roasted duck, goose, chicken or pork or at the close of a meal with dark fruit cake and a good cheddar type cheese. While rich, the wine is never cloying, finishing with vibrant acidity and some lovely drying tannins to offset the semi-sweetness of the wine. Blue and black fruits with spicy notes, long full palate, some initial sweetness on the long palate finishing with a refreshing crispness. Colour: Very deep, rich crimson in colour with crimson hue. Nose: Notes of blackberry and cherry fruits, spice box and a little pepper Palate: Dark fruits carry through onto the rich, velvety, long and slightly sweet but not cloying palate. Drink well-chilled. Your favourite recipe for this wine: "Christmas turkey roast with green beans, honeyed carrots and roasted potato. I use a stuffing of buttery couscous, chopped onion, grated lemon rind, parsley, finely diced dried cranberries / currants / apricot / cinnamon, nutmeg, pepper, sumac. Use the pan juices as gravy. Mmmmmm!" (Chris Thomas) Zum Verschluß: Diam-Korken Der sogenannte "Diam-Korken" wird als natürliche Alternative zum Naturkork gehandelt und ist geprüft frei von Korkgeschmack. Er wird aus aufwendig gereingtem Naturkork hergestellt. Dabei wird er thermisch und mit einem lebensmittelechten Bindemittel (kein Klebstoff) mittels hohen Drucks komprimiert. Mehr dazu hier: http://www.diam-kork.com/ oder in diesem Video: https://vimeo.com/user12412889/review/53157811/725194dabc Viele namhafte Produzenten nutzen diesen für ihre Weine. Das Weingut Dowie Doole war einer der Vorreiter, die sich neben Schraubverschlüssen für ihre Weine auch für die hochwertigsten Diam-Korken (für ihre Flagschiff-Weine) entschieden haben. Leider sieht man den Korken den Unterschied zu den billigeren Varianten nicht unbedingt an. Shaw and Smith Shiraz Vintage notes: 2012 was a terrific vintage. Beautiful weather, without extremes of temperature, produced pristine fruit with great flavours. The only downside was that crops were lower than expected, but a price we were more than happy to pay for great quality. Winemakers comments: Handgepflückt, in sehr kleinen Bottichen fermentiert und regelmäßige Battonage per Hand. 14 Monate in französischen Barriques, die zu zwei Dritteln älter und zu einem Drittel neu waren.Der Wein profitiert zur Zeit noch vom Dekantieren ca. 3 Std. vor Genuß. Glasempfehlung: Hermitage-Glas, Riedel Sommelier High on the Hog Barrique? No. Put into stainless steel and bottled quickly to preserve the vintage's freshness. A full but refreshing white. Vintage: 2012 was nearly ideal for white wine grapes, with cool temperatures yielding great acid profiles with enough warm weather to provide excellent fruit. 2012 A slightly early and short duration Verasion allowed a very long growing season. Three weeks of relatively hot, dry weather in late August and early September, increased ripeness without over-drying the fruit. A cool, even Fall brought full maturity, resulting in rich, ripe flavors and great textures. Your favourite recipe for this wine: An absolute must for shell fish, it all so pairs well with anything out of the waters, most birds and pork.
Presse
Bewertungen (Auszüge): Dowie Doole Moxie Sparkling Shiraz NV Dowie-Doole-Moxie-Vinum Wine Muse (Lisa Johnston): "One for lovers of sparkling reds with soft fruit wrapped in velvet. The colour is ripe, black plum purple and the aromas of cinnamon, blackfruit, toffee and caramel rise from the glass. It is however the wash of sweet fruit that defines this style of wine and the Moxie is sweet, juicy and succulent. If anything, it might be a little too sweet for me to enjoy more than a glass or two but I can certainly see the attraction of bold vivacity and curvaceous profile. I can safely say that it lives up to its name'¦" Über ältere Füllungen dieses Schaumweines: "Ist das schwarze Magie? Ja!"(STUART PIGOTT) M O X I E wurde von Stuart Pigott in seinem Kleinen Genialen Weinführer 2010 zum Überraschungswein des Jahres gekürt. 4 Stars & Equal Top in Category Winestate Champagne & Sparkling Tasting 2010 Editorial: "Some lovely berry fruit expression beautifully layered with chocolaty oak and seamlessly balanced by good level of tannins and fresh acidity." HIGHLY COMMENDED Sydney International Wine Competition 2010 Editorial: Sparkling Wine Category Shaw and Smith Shiraz Shaw-and-Smith-Shiraz-2012Campbell Mattinson, Winefront: 94+Points Gold Medal - International Wine Challenge 2014, London. Winewise Championship 2014 - Outstanding Shiraz We'll say it yet again. The Shaw + Smith Shiraz is one of Australia's best reds. Forget auction prices. Forget the over-hyped "classics'. This is the real deal & opulently varietal, fresh and concentrated, with polished tannins. Score: Outstanding Ralph Kyte-Powell - Wine Guide, Age Epicure - 25 February 2014: Aromas of flowers, peppery spice, summer berry pudding, and barely there oak herald a silky palate of real concentration. Finely tuned backbone of tannins. Ageing? Yes, two to 10 years. Food ideas: Beef fillet; roasted vegetables with cous cous, toasted almonds and dried fruit. Score: 94 points Tyson Stelzer - Wine Taste Weekly - 28 January 2014: 2012 has given birth to one of the great Shaw + Smith Shirazes, and one of the benchmarks of the Adelaide Hills. Finely textured and immaculately poised, fleshy black cherries, black plums and liquorice unite in an elegantly medium-bodied style accented with layers of black pepper and game, reinforced by a small influence of whole bunch fermentation. Finely textured tannin structure and outstanding persistence point to a confident future. Drink 2017-2027 Score: 96 points Robert Channon - 'Easy Wines' Chronicle Toowoomba - 14 December 2013: Expected this to be good before opening and it didn't disappoint. Quality smooth-drinking shiraz from a great winemaker. Lester Jesberg - 24th January 2014: 2012 Shaw + Smith Adelaide Hills Shiraz Once again this wine delivers plenty. It's very rich in flavour an deep in colour, reflecting the vintage, but it's still vibrant and very expressive. There's a touch of spice and the tannins are fine, but the great strength of the wine is its long silky palate. Score: Outstanding High on the Hog Lyle W. Norton, März 2015: "...Avoiding costs and limited availability of those from the Rhone Valley, we Californians are blessed that the greatest blends and wines outside of the Rhone Valley are never more than a day’s drive. The Paso Robles region, centrally located, with their New Rhone Rangers, can produced more exceptional Rhone-style wines than most of us can experience in a lifetime. Here are a few recommended wines that are easily available in the region. Many agree that the Barrel 27 “High On The Hog” White Wine ($16), an equal Rhone blend of roussanne, viognier and grenache blanc, is one of the best values among Paso Rhone blends. Nice expressions of stone fruits, spice and floral notes are encased in a rich texture." Paula Bosch, 2.11.2016: "...noch eine ganze Reihe anderer Labels für ebenso ungewöhnliche Weine wie: High on the Hog, Pound for Pound, Right Hand Man, Rock and a Hard Place. Vier weitere Namen, die für Weine stehen, welche durchaus ihrem Titel gerecht werden. Die Nachprüfung, soviel sei gesagt, macht auf alle Fälle viel Spaß und sie schmeckt auch gut. Ziel der beiden Partner McPrice Myers und Jason Carter von Barrel 27 ist, hart an der Klasse ihrer Weine zu arbeiten, für ebenso hart arbeitende Kunden, die einen Moment mit einem guten Wein abschalten und genießen wollen. So ist es auf der Homepage zu lesen und ich habe es genau so nachempfunden."