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Te Mānia Nelson Organic Pinot Gris 2022 / DE-ÖKO-039 / L22PG01FO

Artikelnummer: 702222

18,95 €
(1 l = 25,27 €)
inkl. MwSt., zzgl. Versand
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Beschreibung

Erinnert an einen superweichen Viognier, viel Blüten zur Birne, etwas Zitrone, Honig und Geißblatt, sehr verführerisch und null breit – sehr wohl aber weich und klar. Unser Favorit für bald (endlich wieder!) auf der Terrasse zum Lunch und zur asiatischen Küche.

Flaschengröße (Liter): 0,75
Land: Neuseeland
Weingut: Te Mānia
Region: Neuseeland, Nelson
Weinberg: Te Mānia
Rebsorten: 100% Pinot Gris
Viticulture/Growing: BioGro (NZ) Certified Organic
Weinart: Weißwein
Alkohol % vol.: 13
Säure g/l: 5,9
Restzucker g/l: 6,5
Schwefel mg/l total: 145
Suitable for Vegans: Ja
Haltbarkeit: am besten in den ersten 4 Jahren, kann aber bis zu 10 Jahre reifen.
Allergene: Enthält Sulfite
Lot: L22PG01FO
Winemaker: Lars Appleby
Abfüller: Appleby Vintners Ltd - NZ BG 4840/03, 108 McShane Road, 7081, Richmond, Neuseeland (NZ)
Ausführer: Appleby Vintners Ltd - NZ BG 4840/05, 108 McShane Road, 7081, Richmond, Neuseeland (NZ)
Einführer und verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Apell Weine, Martin Apell, Ahnatalstraße 125, 34128 Kassel, Deutschland
Winemakers comments: Fragrant floral honeysuckle aromas mixed with tangelo and apple notes. Delicious citrus, rockmelon and pear with rich caramelized apple flavours. Hints of Turkish delight and rose petals. A smooth, textural wine with fine tannins and a long lingering finish.

Te Mānia Pinot Gris is a soft, subtle, fruity and elegant wine. This approachability makes it an excellent match for many different foods and cooking styles from spicy Asian dishes to grilled seafood.
Winemaking: Beautifully ripe fruit was whole bunch pressed. The tiny berries produced wonderfully concentrated fruit flavours which were preserved by fermenting the wine at cool temperatures. A portion was fermented with wild yeast and all the lees were stirred for 5 months to add complexity and texture.
Your favourite recipe for this wine: Seafood, Chicken, veal

Bewertungen (Auszüge):
4.5 Stars, Sam Kim (Wine Orbit) May 2023
It's gently lifted on the nose showing rockmelon, poached pear, lemon peel and subtle spice aromas. The palate delivers succulent fruit flavours with smooth mouthfeel, finishing juicy and refreshing. Certified organic.